Gezonde geest in een gezond lichaam (Mens Sana in Corpere Sano)

Iedereen weet dat een gezonde geest en een gezond lichaam hand in hand gaan als je je goed wil voelen. Rust in je hoofd en evenwicht in je lichaam vormen de noodzakelijke basis om iedere dag de strijd te voeren met de jachtige maatschappij waarin we leven. Ondanks het feit dat we vaak het gevoel hebben dat we “worden geleefd”, kunnen we het heft in eigen handen houden door trouw te blijven aan onze eigen identiteit.

minder stress is gezond

Blijf jezelf

De druk van de samenleving is groot. Er wordt van ons verwacht dat we een soort van “supermensen” zijn. Een combinatie van de ideale ouder, de perfecte partner, de betrouwbare medewerker en de vriendelijke buur. De lat ligt hoog en het lijkt quasi onmogelijk om te ontkomen aan de steeds toenemende druk. Toch kan je jezelf beschermen tegen de buitenwereld. Stel je eigen prioriteiten en blijf trouw aan wie je bent. Laat je niet meeslepen in avonturen die tegen je gevoel in gaan en probeer voldoening te vinden in het werk dat je doet. Zo creëer je mentale rust en kan je je wapenen tegen de dagelijkse invloeden van buitenaf.

Respect voor je lichaam

Lichaam en geest moeten in balans zijn. Als het je lukt om je innerlijke rust te vinden, is het belangrijk om ook je lichaam de nodige aandacht te geven. Je kan je lichaam letterlijk voeden met de juiste inhoud. Eet en leef gezond; zorg voor voldoende verse groenten en fruit op je bord. Mijd de snelle en kant- en-klare hap; maak tijd vrij om voor jezelf een verantwoorde en gezonde maaltijd op tafel te zetten. Drink niet te veel alcohol en reinig je lichaam met minimaal 2 liter water per dag.

Maar vergeet vooral de buitenkant niet. Verzorg je met goede producten, verwen jezelf af en toe met een wellness behandeling of een bezoekje aan de sauna. Als je tevreden bent met de persoon die je in de spiegel ziet, krijg je een natuurlijke dosis positieve energie die je helpt om de dag weer door te komen. Wees eens eerlijk, een complimentje op z’n tijd omdat je er goed uitziet geeft je vleugels, toch? Geniet daarvan en neem het mee op de dagelijkse tocht doorheen onze snelle en veeleisende maatschappij. Je hebt maar één lichaam en je moet het er heel je leven mee doen. Behandel het dan ook met het nodige respect.